Astma/COPD

 

In Nederland zijn veel mensen met een chronische longziekte, zoals astma of COPD. Per jaar komen er steeds meer patiënten bij. Reden voor ons om u hierbij zoveel mogelijk te ondersteunen.

Met alle vragen over uw geneesmiddelen kunt u bij ons terecht, zoals: welke soorten geneesmiddelen zijn er, hoe werken ze, hoe gebruikt u ze, wat zijn de bijwerkingen, etc.
Daarnaast controleren wij iedere keer als u een nieuw geneesmiddel komt halen of dit middel past bij uw gezondheidssituatie en of het middel veilig gebruikt kan worden met de middelen die u al gebruikt. Ditzelfde doen we met de middelen die u zonder recept bij ons koopt. We noemen dit soort producten ‘zelfzorgmiddelen’. Het zou namelijk kunnen zijn dat de werking van uw inhalatiegeneesmiddelen verandert door het gebruik van zo’n zelfzorgmiddel.

Voor een persoonlijk gesprek met de apotheker kunt u altijd een afspraak maken. Tijdens het gesprek kunt u al uw vragen over uw geneesmiddelen en inhalator stellen en worden uw geneesmiddelen eventueel nog eens met u doorgenomen.

Goed inhaleren is een kunst. Tijdens een inhalatie-instructie controleren wij uw inhalatietechniek. In een aparte ruimte oefent u samen met een hierin gespecialiseerde assistente het inhaleren van het geneesmiddel. Soms kan een extra hulpmiddel helpen om beter te inhaleren.
Ook als u al langer inhalatiegeneesmiddelen gebruikt, kunt u altijd om een nieuwe inhalatie-instructie vragen.